Houtwijk geschokt na dodelijke steekpartij snackbareigenaar Wei: 'Het was een hele lieve man’

Buurtbewoners leggen bloemen bij snackbar
Buurtbewoners leggen bloemen bij snackbar © Omroep West
DEN HAAG - 'Het was een heel lieve man die altijd voor iedereen klaar stond. Dit is enorm verdrietig.' Buurtbewoners zijn geschokt na het overlijden van de 39-jarige snackbareigenaar Wei. Op loopafstand van zijn snackbar in Houtwijk wordt de ondernemer vrijdagavond rond 21.00 uur neergestoken. Na onderzoek van de politie zijn er drie minderjarige verdachten aangehouden.
Volgens buurtbewoners zou het gaan om de 39-jarige snackbareigenaar Wei. Hij wordt vrijdagavond met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht na het steekincident. Het slachtoffer overlijdt kort na aankomst in het ziekenhuis.
Op zaterdag zoeken vaste klanten en omwonenden steun bij elkaar, de schrik bij de buurtbewoners is groot. Voor de ingang worden kaarsjes aangestoken en bewoners leggen op en af bloemstukken neer.

'Ik ben er gisterenavond nog geweest'

Vaste bezoeker Jan is enorm aangeslagen en kan nog maar nauwelijks bevatten wat zich heeft afgespeeld. 'Ik ben gisterenavond om acht uur nog in de snackbar geweest', vertelt hij aangeslagen, tegen Omroep West.
'Toen ik 's avonds twee politieauto’s door de straat hoorde rijden, besefte ik nog niet wat er aan de hand was.' De man stopt met praten en zoekt naar de juiste woorden. 'Het wordt met de dag gekker, dit kan toch niet zo. Ik vind het verschrikkelijk.’

'Het was zo'n lieve man'

Ook vaste klant Alphons zoekt steun bij de andere buurtbewoners die zich op de stoep hebben verzameld. Hij is samen met zijn twee kinderen naar de snackbar gekomen om bloemen neer te leggen. 'Dit is verschrikkelijk en enorm triest voor de familie', vertelt hij aangeslagen. 'Het was zo’n lieve man. Ik snap niet hoe dit zo heeft kunnen eindigen.'
Een andere buurtbewoner komt samen met haar nichtje naar Cafetaria Houtwijk. Ze begrijpt niet waarom de eigenaar is neergestoken. 'Het was een hele lieve man die altijd voor iedereen klaar stond, het is enorm verdrietig. Ik heb daarom net bloemen neergelegd met mijn nichtje', legt zij uit.
Op de plek van het steekincident liggen bloemen en kaarsjes
Op de plek van het steekincident liggen bloemen en kaarsjes © Omroep West
Buurtbewoner Marco vecht tegen de tranen voor de snackbar. Hij woont al 23 jaar in de buurt en komt sinds het begin bij de cafetaria. 'Het is onbegrijpelijk, ik ken ze zo goed. Het is een hardwerkend gezin, er zijn gewoon geen woorden voor te vinden. Ik ben er kapot van en heel erg verdrietig’.
Na onderzoek kwam naar voren dat drie minderjarige verdachten betrokken zouden zijn bij het steekincident, het zou gaan om twee meisjes en een jongen. Zij zijn zaterdagochtend in een woning in Den Haag opgepakt. De toedracht van het steekincident is nog onduidelijk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!