Je winkel isoleren? MKB'ers kunnen nu subsidie aanvragen bij gemeente

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
DEN HAAG - Ondernemers kunnen nu bij de gemeente subsidie aanvragen voor het isoleren van hun pand. Het geld kan gebruikt worden voor isolatieglas, gevelisolatie en de dak- en begane grondvloer.
De subsidie is bedoeld voor ondernemers in het MKB, zowel eigenaren als huurders van een bedrijfspand. In totaal is er voor de subsidie 500.000 euro beschikbaar. Ondernemers kunnen meerdere dingen tegelijk aanpakken voor een beter isolatie. Voor iedere locatie kan er, onder bepaalde voorwaarden, tussen de 6.000 en 9.000 euro subsidie worden aangevraagd.
'We willen het Haagse MKB graag helpen met verduurzamen. Deze regeling is een belangrijke steun in de rug. Het isoleren van de panden bespaart je als ondernemer energie en dus ook kosten', zegt wethouder economie Saskia Bruines (D66).

Energietransitie

'Isolatie van bedrijfspanden is een belangrijk onderdeel van de energietransitie en bespaart direct CO-2 uitstoot. Op deze manier kunnen we samen met het Haagse MKB een stap zetten naar een klimaatneutraal Den Haag', zegt duurzaamheidswethouder Arjen Kapteijns.
De subsidie kan het hele jaar worden aangevraagd, tot en met 31 december. Meer informatie over de subsidie vind je op deze site van de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!