Haagse Knaken: De kracht van een vast kappersteam; waarom je nooit tot zelden van kapper verandert

© Ap Israël
DEN HAAG - Dat de coronacrisis de kappersbranche hard geraakt heeft hebben we allemaal gemerkt. De vele lockdowns maakten een eind aan een bezoekje aan de kapper. De branche heeft hierdoor klanten verloren. En toch laat de kappersbranche nu zien dat de kracht van een vast kappersteam een van de belangrijkste redenen is voor het behoud van klanten. Het programma Haagse Knaken spreekt dinsdagavond met twee bekende Haagse kappers: Ap's kappers (Centrum en Zeeheldenkwartier) en Martin Willems Hair Art (Bankastraat).
Als in maart 2020 de eerste corona lockdown aan de orde is betekent dit een directe sluiting van de kappersbranche. Inmiddels, bijna drie jaar later, wordt de branche nog dagelijks geconfronteerd met terugbetalingen van de steunmaatregelen. Waar corona voor de meeste mensen voorbij is voelt dat bij deze branche allerminst zo. Wat voor invloed hebben de coronasteunmaatregelen op hun bedrijf gehad? Tegen welke uitdagingen liepen zij aan en wat doet het met hen persoonlijk?
In Haagse Knaken wordt met Ap Israël van Ap's kappers en Jeroen Willems van Martin Willems Hair Art gesproken over ondernemerschap, de post corona tijd en de toekomst.

Ondernemerschap

Bij Ap in de zaak komt het onderwerp corona al snel aan de orde. En toch wist hij midden in de crisis een tweede zaak te openen en zo de switch te maken in zijn klantenbestand: van ambtenaren naar studenten. Als hem gevraagd wordt hoe dat is, ondernemen in tijden van crisis antwoordt Ap: 'Het besef dat ik aan het ondernemen was, had ik pas achteraf door'.
In Haagse Knaken praten de presentatoren met Ap over succes, zijn ondernemersinstelling en de balans tussen privé en zakelijk. Want inmiddels zijn Ap's kinderen mede-eigenaar. Maar ook is er aandacht voor historie en een aantal mooie anekdotes uit de oude doos. Want de medewerkers van het Binnenhof komen sinds jaar en dag graag bij Ap over de vloer.

Het kappersvak

Jeroen Willems kreeg het kappersvak met de paplepel ingegoten door zijn vader Martin. Hij begon de kapperszaak in het kloppend hart van de Archipel, de Bankastraat, in 1988. Martin Willems Hair Art is een begrip in Den Haag en heeft een klantenkring uit binnen- en buitenland.
Tot groot verdriet van velen is Martin Willems in juli 2022 overleden. Jeroen heeft een bewogen half jaar achter de rug, want hoe is het om het werk van je vader voort te zetten? Maar voorál gaat het over zijn passie voor het kappersvak, de kracht van een vast team en zijn eigen ambities.
© Martin Willems Hair Art
Haagse Knaken wordt op dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur uitgezonden en is te volgen via 92.0 FM en de site en app van Den Haag FM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!