Bewoners Spoorwijk schrikken van hakenkruizen: 'Dit is echt schandalig'

Een buurtbewoonster kijkt geschokt naar de hakenkruizen in de Van Koetsveldstraat
Een buurtbewoonster kijkt geschokt naar de hakenkruizen in de Van Koetsveldstraat
DEN HAAG - Een leegstaande woning in de van Koetsveldstraat in Spoorwijk is begin deze week beklad. Op de gevel, het raam en op de deur van de sociale huurwoning zijn met graffiti grote hakenkruizen gespoten.
De buurtbewoners reageren maandagmiddag flink geschokt. Ze hebben geen verklaring voor de antisemitische uitingen in de Van Koetsveldstraat. 'Ik vind dit echt schandalig. Ik hoop maar dat de graffiti snel verwijderd wordt voordat straks de kinderen uit school komen,' zegt een man die in de buurt woont.
Een vrouw die in de straat woont weet dat er een tijdje geleden een man in het huis heeft gewoond. 'Maar die was nooit thuis. Het leek erop dat hij alleen af en toe zijn post kwam halen. Daarom moest hij volgens mij ook vertrekken', zegt de bewoonster van de straat. 'Sindsdien staat het leeg, al een maand of drie nu.'

Aangifte

Woningcorporatie Hof Wonen, voorheen Vestia, bevestigt dit verhaal. 'Het pand is recent van binnen opgeknapt en we zijn nu in gesprek met een nieuwe kandidaat.' De woningcorporatie heeft ook geen verklaring voor de bekladdingen.
'Wat de aanleiding van de graffiti is, weten we niet. We vinden het heel vervelend dat dit is gebeurd en dat het geen prettig beeld geeft voor omwonenden. Daarom doen we aangifte en laten we de graffiti zo snel mogelijk verwijderen door een schoonmaakbedrijf,' aldus Hof Wonen.

Graffiti verwijderd

Rond half drie maandagmiddag is de graffiti verwijderd. Mogelijk zijn er camerabeelden van het moment dat de bekladding plaatsvond.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!