Richard de Mos op kandidatenlijst BVNL voor waterschap en provincie

Richard de Mos
Richard de Mos © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Richard de Mos is aanvoerder voor BVNL bij de waterschapsverkiezingen in Delfland. De fractievoorzitter van Hart voor Den Haag is ook lijstduwer voor de partij van Wybren van Haga bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Dat heeft BVNL bekendgemaakt op haar website.
Het zuiveren van rioolwater, het repareren van dijken en het schoonhouden van het water zijn de kerntaken voor het waterschap, vindt De Mos. 'Je ziet dat er steeds meer klimaatdrammers actief worden in de Waterschappen. Zij zorgen ervoor dat functioneel besturen, gericht op de kerntaken van de waterschappen, ernstig onder druk komt te staan.' Daarnaast wil hij zich inzetten overlast van stijgend grondwater aan te pakken.
Naast het lijsttrekkerschap voor BVNL bij de waterschapsverkiezingen is de naam van De Mos ook in maart op het biljet te vinden bij de Provinciale Statenverkiezingen. Hij is lijstduwer en zegt bij voldoende voorkeurstemmen zitting te nemen in de provincie. Het was oorspronkelijk de bedoeling om die lijst juist aan te voeren en ook de kar te trekken bij de Eerste Kamerverkiezingen. 'Dat had ik supergraag gedaan, maar ik heb mijn tijd – fysiek en mentaal – nodig voor de lopende rechtszaak.' Hoe het in maart ook zal lopen, De Mos zegt raadslid te blijven in Den Haag.

'Een stem op De Mos zou hem enorm steunen'

De partij van Wybren van Haga doet in alle provincies mee. De partijleider roept op tot een steunstem. 'De Mos wordt onderworpen aan een door het Openbaar Ministerie georkestreerde heksenjacht. Een stem op hem zou hem enorm steunen en is in het belang van Nederland. Via de Provinciale Statenverkiezingen kunnen we het krankzinnige beleid van Rutte/Kaag een halt toe roepen. Weg met dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers, weg met het alles verstikkende stikstofbeleid en ruimte voor ondernemers.'
Het is niet de eerste keer dat de naam van De Mos op een ander stembiljet te vinden is. In 2006 was hij voor de PVV verkiesbaar bij de Tweede Kamerverkiezingen. In 2021 voerde hij campagne aan met Code Oranje. Later sloot hij zich aan bij de nieuwe partij van Van Haga.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!