Huisbaas De Pionier is Huisjesmelker van het Jaar

© SP Jongeren
DEN HAAG - SP Jongeren heeft Marcel van Hooijdonk gekroond tot Huisjesmelker van het Jaar. 'We zijn met een pot vol gouden bedwantsen langs zijn huis in Breda gegaan om de prijs uit te reiken', vertelt Bastiaan Meijer in Bob Staat Op. 'Maar eigenlijk is het natuurlijk niet om te lachen.' De huisbaas verhuurt in Laak woningen aan studenten. 'Het is gewoon verschrikkelijk als je ziet hoe die mensen moeten leven in dat pand.'
Bewoners van studentencomplex De Pionier in Laak klaagden eerder al over hun huisbaas. 'Het barst van het ongedierte. We hebben rattenplagen gehad, kakkerlakken en het pand zit vol met bedwantsen', vertelden ze eerder aan Den Haag FM.
'Zo slecht heb ik het nog nooit gezien', zegt Bastiaan daarover. Klachten worden volgens hem niet serieus genomen. 'Het is een huisjesmelker die heel erg misbruik maakt van de woningnood en er zo voor zorgt dat jongeren geen kant op kunnen en dus maar bij hem moeten huren.' Daarbij speelt volgens Bastiaan ook mee dat veel bewoners internationaal zijn en minder bekend zijn met de geldende regels rond het huren van woningen.
Den Haag FM maakte eerder deze reportage van de woonomstandigheden in De Pionier.

'Er werd niet opengedaan'

Met de prijs wil SP Jongeren aandacht geven aan de woonsituatie, 'maar ook andere jongeren waarschuwen dat ze niet bij Marcel van Hooijdonk moeten huren'. Hoewel ze bij hem thuis zijn langsgegaan om de prijs uit te reiken hebben ze hem niet kunnen spreken. 'Er werd niet voor ons opengedaan. Maar tien minuten later stond wel de politie voor onze neus.' De klachten zijn in de brievenbus achtergelaten.
Daar houdt het voor bewoners van De Pionier niet mee op, inmiddels is er met SP Jongeren een bewonerscommissie opgericht. Nu blijken er toch kleine reparaties te worden gedaan in het pand, staat te lezen in het rapport.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!