Drie mannen aangehouden en vijftien panden in beslag genomen bij witwasonderzoek

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Politie.nl
DEN HAAG - Drie mannen zijn door de politie aangehouden omdat ze ervan verdacht worden crimineel geld wit te wassen en handelen in verdovende middelen. Een man werd aangehouden in Den Haag, de twee anderen werden aangehouden in Berkel en Rodenrijs. Daarnaast werd er door de politie beslag gelegd op vijftien panden.
De politie kwam de verdachten van 23, 51 en 52 jaar oud op het spoor in een onderzoek naar witwaspraktijken. Ze zitten vast en worden verhoord. Naast de drie aanhoudingen heeft de politie beslag gelegd op een flink aantal panden in Den Haag, Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Hoogvliet, Nootdorp en Den Bosch. De waarde van de vijftien in beslag genomen panden wordt geschat op elf miljoen euro. Ook is een groot aantal goederen in beslag genomen.
Het zichtbaar maken van ondermijnende criminaliteit is een prioriteit voor politie, het Openbaar Ministerie en bestuur. Door het zichtbaar te maken kan de overheid de krachten bundelen om de georganiseerde criminaliteit aan te pakken. 'Een doorzoeking is in een onderzoek naar witwassen vaak niet het sluitstuk, maar juist het vertrekpunt. Het onderzoek in deze zaak gaat dan ook onverminderd verder.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!