Uittips Den Haag: Winterbierfestival, Mama Africa en Gluren bij de Buren

© denhaag.com
DEN HAAG - Het eerste weekend van februari beginnen we met een volle uitagenda. Zo is er op de Grote Markt het Winterbierfestival, kan je dansen bij Mama Africa in het PAARD en luisteren naar muziek tijdens Gluren bij de buren. Wij zetten een aantal uittips voor je op een rij.

Winterbierfestival

Op vrijdag en zaterdag wordt de Grote Markt omgetoverd voor het grote Winterbierfestival. Meer dan 60 verschillende bieren uit alle hoeken van ons land worden twee dagen lang getapt door de brouwers zelf.
Het proeven gebeurt uit glaasjes van 15cl. zodat je goed de verschillende brouwsels kunt beoordelen, want het gaat uiteraard allemaal om het ontdekken en ervaren van dit bijzondere gerstenat. De lokale brouwers zoals Kompaan en Haagsche Broeders kunnen niet ontbreken op dit gratis festival.

Mama Africa

Op zaterdag kan je in het PAARD naar Mama Africa. Lekker dansen op een mix van de beste Afro Beats, Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo & meer Afrikaanse vibes.
Op het moment van schrijven zijn er nog enkele tickets beschikbaar. Check de site van het PAARD voor meer info.

Theatershow Mouna Laroussi

Ga je liever voor een avondje theater? Dan kan je vrijdagavond in Diligentia naar de theatershow FATIMA, van Mouna Laroussi.
Fatima weet lastige onderwerpen te pakken in grappige verhalen. Ze zegt eerlijk wat ze van de dingen vindt, maar luistert ook naar andere meningen. Zelfs als je het niet met haar eens bent, ga je voor de bijl. Want waar anderen een kloof zien, ziet Fatima een brug.
Er zijn nog kaarten voor de show FATIMA. Meer info vind je op de site van Diligentia.

Schietevenement Intershoot

In sporthal Ockenburgh kan je vrijdag en zaterdag naar een bijzondere wedstrijd. Daar wordt het internationaal schietevenement Intershoot gehouden, met wedstrijden op de onderdelen zoals luchtgeweer en luchtpistool op de Olympische discipline 10 meter.
Zonder vaste hand is deze sport op het hoogste niveau niet te beoefenen. Wie van de deelnemers weet zijn grip het meest stabiel te houden terwijl de zenuwen en adrenaline door zijn lijf gieren? We gaan het meemaken op de Intershoot dit jaar!

Herdenkingsconcert Watersnoodramp

Het is 70 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. Om dat te herdenken wordt zaterdag in de Oude Kerk Scheveningen een herdenkingsconcert gehouden.
De Urker Mans Formatie o.l.v. dirigent Martin Mans, zal deze avond een prachtig programma ten gehore brengen met liederen die te maken hebben met dit thema.
Mark Brandwijk bespeelt afwisselend het orgel en de vleugel en Marjolein de Wit laat zich horen op verschillende fluiten. Allen zijn bekend met de Oude Kerk en zien uit naar dit moment. De toegang is gratis.
Meer informatie over toegang en tijden vind je op de site van de Oude Kerk.

Tijdreis door het Haags Bos

Wat zag Napoleon in het Haagse Bos, wat deed Casanova hier en hoe beschermt Willen van Oranje tot op de dag van vandaag het bos? Dat leer je allemaal tijdens een speciale tijdreis door het bos dat tussen Benoorden- en Bezuidenhout ligt.
Tijdens de excursie leer je van een gids wat er zich allemaal afspeelde in het eeuwenoude bos en hoe het komt dat het Haagse Bos er nog is. De wandeling wordt twee keer per maand georganiseerd op zondagochtend en donderdagmiddag. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar.
Meer informatie vind je op de site van Staatsbosbeheer.

Gluren bij de Buren

Tijdens Gluren bij de Buren kan je zondag genieten van muziek bij iemand thuis. Door de hele stad staan deuren open voor buurtgenoten en cultuurliefhebbers. Het vloerkleed is het podium, de bank de tribune. Alle wijken doen mee!
Het programma zit bomvol verrassingen; Jazz-trio’s, musicalsterren (in de dop), punkbands, balletdansers, grappenmakers, kleinkunstenaars en andere podiumbeesten. Bij elke deelnemende locatie treedt de act drie keer een half uur op tussen 12.00 en 17.00 uur.
Het programma van Den Haag vind je op deze site.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!