Vijftien mensen woonden samen in klein vies pand op bedrijventerrein Loosduinen

© Valerie Kuypers
DEN HAAG - Een pand op bedrijventerrein Zichtenburg, Kerketuinen en Dekkershoek is gesloten omdat er vijftien mensen in gevaarlijke omstandigheden woonden in een kleine, vieze woning. 'Kabels en leidingen liepen los door het pand en er was veel schimmel', aldus de gemeente.
Een groot deel van de bewoners vertrok meteen tijdens de controle. Een gezin met twee kinderen is tijdelijk ondergebracht in een hotel. De pandeigenaar is gecontroleerd en bleek meer panden te hebben waar de zaken niet op orde waren. Mogelijk krijgt die hiervoor een boete.
Ook werd er een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal werden er 120 voertuigen gecontroleerd. Twee automobilisten hadden teveel gedronken en kregen een boete. Het was nog lastig om een van de twee staande te houden, omdat die met 120 kilometer per uur over de Werd scheurde.

Balletjespistool

Ook zijn er twee mensen opgepakt omdat een van de twee een wapen bij zich had. Na onderzoek bleek het geen vuurwapen te zijn maar een balletjespistool. Ook lagen er een holster en zwaailicht in de auto. Die zijn door de politie in beslag genomen.
Acht voertuigen werden in beslag genomen vanwege achterstallige belastingen van 17.000 euro in totaal. De auto's kregen allemaal een wielklem, omdat niemand direct kon betalen. De Rijksbelastingdienst inde ruim 20.000 belasting van een totale schuld van bijna 156.000 euro.
© Valerie Kuypers

Horecacontrole

Tijdens zulke controles wordt ook altijd de horeca bezocht. Er werden bij de negen horecazaken geen grote misstanden ontdekt. Twee zaken konden geen vergunning laten zien en een andere zaak had gerommeld met de meter waardoor ze minder hoeven te betalen. Ook werden er meer dan 600 opslagboxen gecontroleerd. Daarmee was alles in orde.
Bij de controle in het openbaar vervoer zijn 66 zwartrijders betrapt, zij kregen een boete van 56 euro. Twee reizigers kregen een bekeuring omdat ze geen ID-kaart konden laten zien. De brandweer bekeek of de straten goed toegankelijk zijn voor de hulpdiensten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!