IN BEELD: Tientallen nieuwe 'Meisjes met de parel' in Mauritshuis

© Kathy Clemente
DEN HAAG - Het beroemde schilderij het Meisje met de parel wordt binnenkort twee maanden uitgeleend aan het Rijksmuseum en is daardoor een tijdje niet in het Mauritshuis te zien. Maar niet getreurd: in die tijd zijn in het museum in Den Haag tientallen andere 'Meisjes met de parel' te zien in een nieuwe tentoonstelling. Het gaat om foto's die mensen zelf hebben ingestuurd.
Het Mauritshuis deed hiervoor eind vorig jaar een oproep en daar gaven heel wat mensen gehoor aan. Maar liefst 3.482 'Meisjes' werden ingezonden vanuit de hele wereld. Geschilderd, getekend, in wol, klei, hout, stof, bloemblaadjes, knopen, keramiek, groenten, fruit, schelpen, glaskraaltjes, ballonnen, Lego of als tatoeage.
© Emil Schwärzler
Daaruit zijn 170 inzendingen geselecteerd voor 'My Girl with a Pearl'. Vanaf maandag 6 februari wordt de selectie digitaal vertoond op de plek waar het echte schilderij normaal gesproken hangt.
© Olga Pavolga
© Beaudé Hendriks
© Melanija Bartulović

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!