Voedselbank heeft met spoed groente nodig: 'We kunnen het niet lang volhouden'

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - De Voedselbank heeft groente tekort. 'We hebben met spoed groente nodig', zegt Henk Baars, vicevoorzitter van Voedselbank Haaglanden. Ze vragen iedereen die iets kan missen om te helpen.
Groente in pot, groente in blik, groente in zak. Alles is welkom, als het maar houdbaar en eenvoudig uit te delen is', aldus Baars. Op deze manier probeert de Voedselbank toch alle klanten voldoende eten te geven.
Omdat de Voedselbank op dit moment te weinig groente binnenkrijgt, moeten ze dat zelf inkopen. 'Maar dat is duur en kunnen we niet lang volhouden. Het gaat om zulke grote hoeveelheden, want het aantal klanten van de voedselbank is enorm gegroeid', zet Baars. Ook krijgt de Voedselbank steeds minder eten gedoneerd, omdat ook ondernemers last hebben van de stijgende prijzen.

Meer klanten

Steeds meer mensen maken gebruik van de Voedselbank, omdat het dure tijden zijn. Een jaar geleden kregen 1463 huishoudens in de regio Haaglanden hulp van de Voedselbank. Inmiddels zijn dat 2216 huishoudens.
'Dit betekent dat we elke week meer dan 2300 voedselpakketten moeten vullen en daarnaast voorzien we vanuit ons distributiecentrum in Wateringen nog veertien voedselbanken in de regio van voedsel. Daar hebben we echt dringend hulp bij nodig.'

Help inzamelen

Rond de feestdagen zijn er allerlei inzamelacties gedaan voor de Voedselbank. 'In december was het topdrukte en kregen we heel veel ingezamelde producten binnen, maar nu is ons distributiecentrum weer bijna leeg.'
Daarom heeft de Voedselbank met spoed producten nodig, zoals groente, maar ook rijst, pasta, pastasauzen, olijf- of zonnebloemolie en soep. 'Het zou geweldig zijn als mensen ook nu willen helpen met inzamelen met voedsel.'
Wie eten wil brengen kan dat naar het distributiecentrum aan De Lierseweg 2b in Wateringen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur of bij één van de uitgiftepunten in Den Haag, Rijswijk of Zoetermeer. Meer informatie hierover vind je op de site van de Voedselbank.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!