Indrukwekkende stille tocht voor omgebrachte snackbareigenaar: 'Het was aangrijpend en emotioneel'

© Richard Mulder
DEN HAAG - 'Het was aangrijpend, indrukwekkend en emotioneel', zegt Houtwijker Ramon Meesters over de stille tocht van afgelopen vrijdag. Buurtbewoners herdachten de omgebrachte snackbareigenaar Wei. Die werd een week eerder doodgestoken in de buurt van zijn zaak. Drie jongeren zijn opgepakt voor de dodelijke steekpartij.
Ramon Meesters, de voorzitter van het wijkberaad, liep ook mee tijdens de tocht. Hij schat dat er zo'n duizend mensen bij waren. 'Veel mensen kwamen hun verdriet met elkaar delen. Het was stil, ingetogen en aangrijpend', zegt Ramon in Bob Staat Op.
De tocht begon bij wijkcentrum Bokkefort, waar een toespraak werd gehouden. Daarna liep de stoet naar de snackbar, daar werden bloemen gelegd en kaarsjes neergezet. 'Mensen hadden een witte bloem en lampion mee.' De nabestaanden van het slachtoffer waren niet bij de stille tocht. 'Ze vonden het te zwaar om erbij te zijn, maar ik hoorde dat de familie onder de indruk was dat dit werd georganiseerd.'
© Richard Mulder
© Richard Mulder

'Wat hier is gebeurd mag nooit gebeuren'

De dood van de snackbareigenaar laat diepe wonden achter in de wijk. 'Veel mensen haalden daar hun frietje', zegt Ramon. De buurt is erg geschrokken van wat er gebeurd is. 'Wat hier is gebeurd mag nooit gebeuren. We gaan praten met de gemeente, jeugdzorg en jongerenwerk, om te kijken hoe we dit kunnen voorkomen. In Houtwijk hebben we dit nog nooit meegemaakt, maar je kan er altijd wat van leren', zegt de voorzitter van het wijkberaad.
Voor de dodelijke steekpartij zitten drie verdachten vast, twee meisjes van 15 en 17 jaar en een 17-jarige jongen.
© Richard Mulder

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!