EBS: ongeveer 40 procent van het streekvervoer rijdt in Haaglanden wel ondanks staking

De bussen van EBS
De bussen van EBS © EBS
DEN HAAG - Volgens vervoerder EBS rijdt ongeveer 40 procent van de regionale bussen maandag wel in de regio Haaglanden, ondanks de aangekondigde staking in het streekvervoer. Medewerkers die lid zijn van de vakbond FNV of CNV leggen het werk vijf dagen neer.
De buschauffeurs staken omdat ze een betere cao willen. De vakbonden pleiten voor een loonsverhoging van bijna 17 procent dit jaar en 14 procent over achttien maanden. De vereniging werkgevers openbaar vervoer heeft een bod gedaan van 11 procent, weet mediapartner Omroep West. De cao geldt voor ongeveer 13.000 werknemers.
EBS meldt maandagochtend dat in Haaglanden ongeveer 40 procent van het vervoer wel rijdt. Omdat vooraf niet bekend is hoeveel ritten er wel of niet worden gereden wordt geadviseerd om te kiezen voor ander vervoer of om thuis te werken als dat kan. 'Hou er in elk geval rekening mee dat bussen uit kunnen vallen, of niet op tijd rijden.'
Het is niet de eerste keer dat er wordt gestaakt door medewerkers van het streekvervoer. Dat deden ze eerder ook al in januari. Personeel van HTM doet niet mee aan de staking, zij hebben een andere cao. Ook het treinvervoer van NS valt buiten de staking.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!