Haagse stichting na aardbevingen Turkije: 'Er is geld nodig voor dekens, kachels en water'

© Turks-Islamitische Culturele Stichting
DEN HAAG - De Turks-Islamitische Culturele Stichting in Transvaal steunt de Nederlandse Turkse Federatie bij het inzamelen van geld om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. 'Er is behoefte aan dekens, kachels en andere levensbehoeften. Maar zeker aan water, omdat autoriteiten zeggen dat er geen leidingwater gedronken mag worden', zegt Tahsin Çetinkaya, voorzitter van de Haagse stichting, tegen Den Haag FM. 'De gemeenschap is er volop mee bezig.'
Turkije en Syrië werden in de nacht van zondag op maandag getroffen door een zware aardbeving waarbij honderden mensen zijn overleden. Later werd het gebied opnieuw getroffen door een aardbeving. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat er ook ruim 5000 gewonden zijn.
USAR (Urban Search and Rescue Team) meldt dat er maandagmiddag een reddingsteam met 65 reddingswerkers en 8 honden naar het getroffen gebied gaat voor hulp.

Ingezameld geld gaat direct naar Ankara

Er is een hulpcampagne gestart om geld in te zamelen. Çetinkaya weet dat men wil dat het ingezamelde geld direct naar Ankara in Turkije gebracht wordt zodat er meteen spullen kunnen worden gekocht die hoognodig zijn. 'Er moet een snelle aanvoer komen van producten.' Later wordt er gekeken naar projecten en steun voor de langere termijn.
Çetinkaya heeft al een aantal personen gesproken die uit de streek komen die is getroffen door de aardbeving. 'Een vriend zat in tranen omdat hij twee nichtjes heeft verloren.' In Transvaal kwam men maandagmiddag bijeen voor een gebed. Daar is door de imam ook een Koranvers gelezen voor de overledenen en gewonden in Turkije.
De nieuwsartikelen van Den Haag FM zijn ook in andere talen te lezen dan het Nederlands. Op zowel onze site als in de app zijn de berichten te vertalen naar tien andere talen. Als je bovenaan op de site of in de app klikt op de wereldbol, dan wordt het artikel automatisch vertaald. Als je vervolgens een ander artikel aanklikt, dan onthouden de site en app jouw gekozen taal.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!