OM verdenkt minderjarig drietal van 'doodslag in vereniging' na fatale steekpartij in Houtwijk

DEN HAAG - De drie minderjarigen verdachten die zijn opgepakt na de fatale steekpartij in Houtwijk worden verdacht van 'doodslag in vereniging en tweemaal openlijke geweldpleging'. Het Openbaar Ministerie meldt dat de drie dinsdag voor de raadkamer zijn gekomen en nog zeker 30 dagen vast blijven zitten.
De steekpartij gebeurde op de laatste vrijdag van januari. Het OM verdenkt het drietal ervan de man en zijn 41-jarige vrouw op straat te hebben geslagen en geschopt. De man werd ook gestoken, later overleed hij aan de gevolgen daarvan.
De drie verdachten, twee meisjes van 15 en 17 jaar en een 17-jarige jongen, werden later in de nacht aangehouden. Ze mogen nog steeds alleen contact hebben met hun advocaat.
In het stadsdeel Loosduinen werd afgelopen vrijdag een stille tocht georganiseerd waarbij de omgekomen snackbareigenaar werd herdacht. 'Veel mensen kwamen hun verdriet met elkaar delen. Het was stil, ingetogen en aangrijpend', vertelde Houtwijker Ramon Meesters in Bob Staat Op.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!