Vadercentrum Laak houdt benefiet voor slachtoffers aardbevingen én vrijwilligers en buurtbewoners

© Vadercentrum Adam
DEN HAAG - Het Vadercentrum Adam in Laak organiseert volgende week een benefietactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. 'Veel dierbaren van onze vrijwilligers liggen op dit moment onder het puin of zijn indirect getroffen door de aardbevingen', vertelt de organisator Bilal Sahin.
Met het benefiet wil Sahin niet alleen geld op te halen, maar ook een herdenkmoment creëren. 'Door middel van deze benefietactie proberen we een rustmoment te creëren.'
De organisator vertelt dat er niet een specifiek bedrag is dat ze willen behalen: 'alle kleine beetjes helpen.' Ze hebben ervoor gekozen om alleen geld te doneren. 'Kleding sturen naar Turkije en Syrië kost teveel tijd. Geld hebben ze direct en dan kunnen zij zelf kiezen wat ze ermee doen.'

Broederschap en solidariteit

Zowel vrijwilligers van het vadercentrum als mensen van buitenaf komen langs om te spreken. Verschillende dichters en sprekers zullen 15 februari gaan praten over broederschap en solidariteit. Sahin gaat ervan uit dat er tachtig tot honderd sprekers, dichters en andere artiesten langskomen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!