Onverzekerd, niet gekeurd én het verkeerde rijbewijs, agenten halen auto van de weg

© Politie Basisteam Beresteinlaan (Facebook)
DEN HAAG - Wanneer je met een auto de weg op wil gaan moet deze onder meer gekeurd zijn, een verzekering hebben en de bestuurder moet beschikken over een geldig rijbewijs. Agenten van basisteam Beresteinlaan troffen dinsdag een voertuig waar heel wat mis mee bleek te zijn: de wagen was niet verzekerd, al jarenlang niet meer APK-gekeurd en de bestuurder had geen Nederlands rijbewijs. De auto is in beslag genomen en de bestuurder kreeg meerdere bekeuringen.
Agenten schrijven op Facebook dat ze met regelmaat tijdens een surveillance voertuigen te zien 'waar wel mis mee is', maar bij een controle bleek bij de auto die ze spotten op de Erasmusweg in de buurt van de Wippolderlaan 'zo'n beetje alles mis te zijn'. 'Niet verzekerd en sinds 2013 niet APK-gekeurd en geen wegenbelasting betaald in Engeland.' Daarbij had de bestuurder een Brits rijbewijs wat hij 'allang' had moeten omzetten naar een Nederlandse variant.
Volgens agenten was de man bewust van zijn de risico's die hij had genomen door de zaken niet op orde te hebben. 'De auto is van de weg en zal er naar alle waarschijnlijkheid niet meer terugkomen.' De officier van justitie besluit wat er met het voertuig zal gebeuren. Daarnaast zijn er meerdere meerdere proces-verbalen opgemaakt tegen de bestuurder en wordt hij aangemeld bij de Belastingdienst zodat er een naheffing kan volgen voor de niet betaalde wegenbelasting.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!