Gemeente houdt rekening met afvaloverlast door staking van Haagse Straatreiniging Organisatie

Afval naast ondergrondse afvalcontainers
Afval naast ondergrondse afvalcontainers © Den Haag FM
DEN HAAG - De staking van volgende week kan ervoor zorgen dat afval in Den Haag blijft liggen en niet zal worden opgehaald. Dat vreest de gemeente nadat vakbonden FNV en CNV hebben aangekondigd dat medewerkers van de Haagse Straatreiniging Organisatie op 13, 14 en 15 februari het werk neerleggen.
De staking kan er toe leiden dat bijplaatsingen bij ondergrondse restafvalcontainers (orac's) niet worden opgehaald en dat zwerfafval en hondenpoep drie dagen niet wordt opgeruimd. Er bestaat ook het risico dat afvalbakken niet worden geleegd en dat meldingen van afval niet meteen worden opgevolgd.
Het is bij de gemeente nog niet bekend hoeveel personeel meedoet aan de staking. Het hangt van de stakingsbereidheid af hoeveel werkzaamheden er onder druk komen te staan. Gijsbert Boggia van FNV zei eerder te verwachten dat honderden medewerkers van de Haagse Straatreiniging Organisatie meedoen aan de actie.

Noodzakelijk werk gaat door

De gemeente meldt dat noodzakelijk werk, zoals strooien bij vorst wel zal worden gedaan. Ook de afvalbrengstations zijn gewoon open op dagen dat er gestaakt wordt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!