Goldband, Son Mieux en DI-RECT genomineerd voor Edison

© Mauritshuis
DEN HAAG - Het gaat lekker met de Haagse muziek: DI-RECT, Son Mieux en Goldband maken dit jaar kans op een Edison. Goldband is maar liefst drie keer genomineerd, voor beste nieuwkomer, beste song en videoclip met Stiekem, een nummer dat het trio maakte met zangeres Maan.
Over Goldband zegt de organisatie van de muziekprijs: 'Begin 2022 waren ze voor de meeste mensen nog vrij onbekend, maar nadat alle coronamaatregelen eindelijk echt overboord gingen, wisten zij dankzij hun live-reputatie steeds meer fans achter zich te scharen. Hierdoor werd Noodgeval een jaar na release alsnog een dikke hit.
Het jaar werd samen met Maan in stijl afgesloten. Stiekem is spannend, catchy, een toekomstige Nederpop Klassieker én de reden dat nu echt heel Nederland weet wie Goldband is.' Daarom heeft de band nu drie nominaties op zak. Goldband won dit jaar ook de Popprijs tijdens Eurosonic Noorderslag.

Son Mieux

Son Mieux is ook genomineerd in de categorie Song, met Multicolor. 'Son Mieux bouwt al enkele jaren gestaag aan een mooie carrière. In 2022 beleefde de band haar grote doorbraak met de single Multicolor. Een track die dansbaar en catchy is, tekstueel gewicht heeft en op vrijwel alle radiostations te horen was, veel gestreamd werd en met recht één van de festival-anthems van 2022 genoemd kan worden', aldus de organisatie.
Son Mieux won vorig jaar een Edison in de categorie Rock.

DI-RECT vindt zichzelf al 23 jaar opnieuw uit

DI-RECT is genomineerd voor een Edison Pop in de categorie Rock. 'De band weerstaat de tand des tijds steeds beter. De band vindt zichzelf al 23 jaar lang opnieuw uit en bracht het afgelopen jaar 90s Kid en de grote hit Through The Looking Glass uit; het meest gedraaide Nederlandse nummer op de radio. Uitverkochte clubtours, meerdere shows in Ahoy, volle festivalweides en in 2023 de Pinkpop mainstage zijn het resultaat.'
Alle genomineerde artiesten: Ammar, Antoon, Broederliefde, Claude, DeWolff & Dawn Brothers, DI-RECT, FLEMMING, Floor Jansen, Froukje, Goldband, Jaap Reesema, Lucky Fonz III, Maan, Mart Hoogkamer, KA, Orange Skyline, RONDÉ, S10, Sefa, Son Mieux, Sophie Straat, sor, Tiësto, Typhoon, Weval en Zoë Tauran.
Op 6 maart is de prijsuitreiking van de Edisons.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!