Spoken word artist Daniëlle Zawadi van platform 'Het Zwarte Schaap' te gast in Drijfveer

© Salih Kilic
DEN HAAG - Stadsverbinder Daniëlle Zawadi (1999) is vrijdag te gast in radioprogramma ‘Drijfveer’ op Den Haag FM. De getalenteerde spoken word artist is oprichtster van platform voor woordkunst 'Het Zwarte Schaap'. Hiermee creëert ze een ruimte in de stad waar diverse makers een respectvolle plek krijgen om hun verhaal door middel van gesproken poëzie te delen.
Het Zwarte Schaap heeft een verbindende functie door een veilige ruimte te bieden voor makers die kampen met discriminatie op basis van bijvoorbeeld hun huidskleur, afkomst, geaardheid, geloof, sekse of affiniteit met de LHBTIQA+ gemeenschap.
Kenmerkend voor Daniëlle Zawadi is dat ze in haar proza en spoken word actuele sociaal-maatschappelijke thema's aankaart. Denk aan cultuur, etniciteit en mentale gezondheid.

Het Gegeven Paard

Zo luidt de vooraankondiging van haar eerst volgende voorstelling Het Gegeven Paard op 16 en 17 februari in Podium Mozaïek: 'In een samenleving waar burn-outs worden ingepland, waar keuzestress geen keuze is en mental health een hashtag, is een plotselinge pauzeknop op alles misschien wel de record-scratch die je nodig hebt'.
Benieuwd naar wat deze stadsverbinder persoonlijk drijft? Met presentator Amy Helsloot gaat in gesprek over haar persoonlijke drijfveren om verhalen te delen.
Laat je inspireren door 'Drijfveer', iedere vrijdagmiddag, van 16.00 tot 17.00 uur op Den Haag FM, live vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!