Uittips Den Haag: Flirtfest, Wild Rooster Festival, Dragz en Grote Bierdiner aan Zee

© Gift Habeshaw (Unsplash)
DEN HAAG - Het is bijna Valentijnsdag, dus dat betekent dat er dit weekend allerlei evenementen zijn waarbij de liefde centraal staat. Ga bijvoorbeeld naar Flirtfest in de Foodhallen of naar een Valentijnsconcert. Maar er zijn ook nog genoeg andere leuke dingen te doen dit weekend. Wij zetten het op een rij.

Flirthallen Flirtfest

Ready to mingle? Grijp op 11 februari je kans tijdens het pre-Valentine's Flirt Fest: Cupido deelt met liefde een shot-to-the-heart uit aan de gelukkige. Scoort cupido voor jou deze avond een date, dan zit je wellicht op Valentijnsdag, met je nieuwste verovering aan een all-inclusive, all-romantic Flirthallen diner voor twee, op kosten van de Foodhallen.
Overigens is het niet geheel een vrijgezellenfeestje. Ook als je op zoek bent naar nieuwe maten, weet je wat je te doen staat: samen shotten (en winnen)!
Meer weten? Check de site Flirthallen.

Valentijnsconcert Hartstocht

Zaterdagmiddag kan je naar het gratis Valentijnsconcert Hartstocht in het Atrium van het stadhuis.
Theaterfanfare Kunst voor het Volk en The Rhythm Allstars Brassband brengen via hun muziek de liefde. De gastvrouw deze middag is Haagse Coba, zij heet iedereen op haar cabareteske wijze welkom.

Wild Rooster Festival

Voor de tweede keer wordt zaterdag de wintereditie van het Wild Rooster Festival gehouden op de Grote Markt. Een avond met live optredens en houtvuurtjes in country'n'western stijl. Hoender en Hop, Café September en De Zwarte Ruiter hebben elk een podium.
Het Wild Rooster Festival is een gratis stadsfestival dat draait om rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock'n'roll.
'Elk jaar zijn we weer verrast door de goede energie die er vrijkomt tijdens Wild Rooster. Het is voor ons echt een van de leukste festivals van het jaar. In 2020 haalden we die hot sauce voor het eerst naar binnen in de winter, en dat werkte goed. We hebben een paar jaar moeten overslaan maar nu is iedereen er weer helemaal klaar voor', zegt organisator Alice van Schoonhoven.
Meer info vind je op wildroosterfestival.nl.

Grote Bierdiner aan Zee

In de Oude Kerk op Scheveningen kunnen bierliefhebbers vrijdagavond terecht voor het Grote Bierdiner aan Zee. Vijf vooraanstaande restaurants serveren een gerecht, speciaal bedacht bij vijf bieren die exclusief voor dit evenement worden gebrouwen. Internationaal biersommelier Arvid Bergström coördineert en presenteert dit evenement.
Bij het combineren van een vijfgangendiner met drank denkt bijna iedereen aan een wijnarrangement. Maar wist je dat je met bier de béste combinaties kunt maken? Het is precies daarom dat medeorganisator Arvid Bergström zo gepassioneerd is over zijn vak: 'Bier heeft naast zuur, zoet of droog ook bitter, en dat ontbreekt in de meeste wijnen.'
De deelnemende restaurants zijn bekende namen in Den Haag maar ook daarbuiten, waar onder MICHELIN Gids Restaurant Waterproef. Arvid: 'Waterproef heeft een internationaal bekroonde wijnkaart en juist daarom vind ik het supertof dat hun chef Bob het aandurft om nu voor bier te koken.' Haagse bierbrouwers zoals Kompaan, Haagsche Broeders, Eiber mogen niet ontbreken tijdens dit event.
Meer informatie en tickets vind je op de site van de Oude Kerk.

Thuisbrouwcompetitie

Brouwerij De Prael Den Haag organiseert haar eerste Thuisbrouw Competitie. Hobbybrouwers konden zich inschrijven en kregen een zakje hop om thuis eigen bier te brouwen. Op zaterdag 11 februari komen alle brouwers en bierfanaten bij De Prael samen voor een proefmiddag en de prijsuitreiking.
Meer informatie vind je op de Facebookpagina van De Prael.

Mountainbike Beachrace

Op het strand van Scheveningen wordt zondag de Mountainbike Beachrace gehouden. Er worden twee rondes van 26 kilometer gereden.
Vooraan starten de wedstrijdrijders (zoals Ramses Bekkenk, Thijs Zonneveld en Jasper Ockeloen), daarachter de meer recreatieve deelnemers. Meedoen kan op iedere mountainbike, met lage bandenspanning en al vanaf 14 jaar. Recreanten kunnen natuurlijk ook één ronde rijden, als zij twee teveel vinden.
Nieuw dit jaar is dat in de middag een hardloopwedstrijd toegevoegd wordt. De hardloopwedstrijd bestaat uit een ronde van 7,5 kilometer, grotendeels over het strand, die één of twee keer gelopen kan worden, zodat je dan op 15 kilometer komt.
Alle info vind je op de site van MTB Beachrace.
© Exventure

Lovumba

Ze zijn terug! Lovumba Ritmo Latino komt vrijdagavond weer naar Den Haag in het bruisende Hofhouse.
Geniet van heerlijke cocktails, latinfood, workshops en dans op de meest swingende Salsa, Reggeaton, Merengue, Bachata en andere zwoele Carribean tunes.
Er zijn nog een paar tickets beschikbaar. Meer info vind je op de site van Lovumba.

Dragshow

In het Pianino Theater kan je zaterdagavond naar Dragz, een 'variety show' waarin je elke keer wat anders kan verwachten. Wederom zal DJ Chi Lola (oa Milkshake, Club Nyx, Boterhard) de avond aan elkaar draaien. Deze editie hebben wij de volgende Queens te gast; The Kameleon, Vivaldi & Tipsy Patrón.
The Kameleon is een echte fan favorite. Deze comedy queen haalt alles uit kast om een fantastische show te geven. Ze gooide hoge ogen bij haar deelname aan Holland’s Got Talent 2020. Vivaldi ken je misschien van het hoofdpodium van Drag Race Holland Seizoen 2 of van de vele optredens die ze in Amsterdam heeft gehad. Carribean Queen Tipsy Patrón is een energieke en spectaculaire powerhouse! Ze mocht al het podium sieren van Drag Fest NL en we zijn dan ook trots dat ze onze line-up compleet maakt.
Meer info en tickets vind je op de site van het Pianino Theater.

Movies that Matter

Movies that Matter On Tour organiseert zondag van de maand een film in Filmhuis Den Haag. Deze keer de Oekraïense film Butterfly met voorafgaand een optreden van Chervoni Korali.
Na twee maanden als krijgsgevangene keert de Oekraïense militair Lilia terug naar haar man en familie. Maar het lukt haar niet aan haar trauma te ontsnappen, en bovendien blijkt ze zwanger van een van haar bewakers. Toch weigert Lilia een slachtoffer te zijn. Rauw drama, indrukwekkend geacteerd.
Het koor Chervoni Korali (rood koraal) bestaat uit amateurzangers uit verschillende regio's in Oekraïne gevestigd in Den Haag. Ze komen samen om de Oekraïnse cultuur en tradities en volkliederen te vieren en delen. Zij zullen voor de film optreden.
Alle info en kaarten vind je op de site van het Filmhuis.

Jazz Talent Stage

Muzee presenteert zondagmiddag een gloednieuw concept ‘Jazz Talent Stage’. Elke maand wordt de Scheveningenzaal omgetoverd tot een experimentele podium waar opkomende talenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag optreden.
'Jazz Talent Stage' is een samenwerking tussen Muzee Scheveningen en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Het concept biedt jonge talenten en podium om op te stralen en het publiek maakt op een laagdrempelige manier kennis met Haags talent.
Meer weten? Bekijk de site van Muzee Scheveningen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!