Kat gered die weken vastzat onder brug in centrum

© Regio15
DEN HAAG - De dierenambulance heeft donderdagavond een kat gered die waarschijnlijk al een tijdje vast zat onder een brug. Mogelijk is het beestje in het water gevallen en kon hij niet meer omhoog klimmen.
De kat vond uiteindelijk een plekje waar hij kon zitten. Mogelijk heeft hij daar een paar weken gezeten en hield hij zich in leven door het vangen en eten van duiven.
© Regio15
Uiteindelijk werd de kat door iemand gezien en is de dierenambulance gebeld. Die ging met een bootje het water in om het dier te redden. Maar de kat liet zich niet zomaar vangen en sprong in het water. Na een korte achtervolging konden ze hem pakken en is hij naar de dierenarts gebracht.
De kat had geen chip dus het is niet bekend wie de eigenaar is.

Kitten achter grille van auto

Eerder deze week werd er ook een katje gered. Het dier was in een auto gekropen achter de grille van zijn auto op de Prinses Beatrixlaan in Den Haag. De eigenaar van de auto merkte het beestje op het parkeerterrein op na gemiauw, meldt Omroep West.
Het lukte de eigenaar niet om de kitten zelf te bevrijden. Ook medewerkers van de dierenambulance probeerden het diertje uit de auto te krijgen, maar tevergeefs. Daarom kwam de brandweer ter plaatse en brandweermannen verwijderden de grille en alles daaromheen. Eind goed, al goed: de kitten werd bevrijd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!