Yves, Max en Holty vormen nieuwe band Flaire: 'Hebben niet echt één genre, we willen alles proberen'

Eigen foto
Eigen foto
DEN HAAG - Via een DM op Instagram kwamen ze bij elkaar. Ze wisselden muziek uit en een nieuwe band was gevormd: Flaire. Max Lorenzo (24), Holty (23) & Yves Springer (19) werken hard aan hun muzikale carrière en hun agenda voor deze zomer stroomt vol met optredens. Op 24 februari komt hun nieuwe nummer 'Ik voel me kut' uit.
Het trio kwam bij elkaar nadat producer Yves zijn muziek naar Max en Holty opstuurde. 'Hij had een paar beats gestuurd en dat klonk al supergoed. Toen hadden we er een paar nummertjes op gemaakt en gingen de studio in. Dat klikte toen gewoon', zegt Holty in Haags Bakkie.
Flaire was geboren. Hoewel er over de naam nog wel een tijd gebrainstormd is. 'We hebben heel lang lopen peinzen, want de naam is vrij belangrijk voor een boyband.' Maar ze kwamen er steeds niet uit. Op een ochtend besloten ze alle drie een papiertje te pakken om toch echt die naam te bedenken. Het wilde niet echt vlotten, totdat Max en Holty Flaire opschreven. 'Omdat we gewoon flair hebben', zegt Holty.
In koor: 'Elegantie'.
'En dan dragen we ook nog eens flair broeken', grapt Yves.
Inmiddels hebben ze al een paar nummers gemaakt, zoals 'Na Vannacht', en de single 'Balans' met popformatie Fokke Simons. Flaire noemt hun muziek een mix van pop en dance, met gevoelige love songs en stevige dance nummers met invloeden van trance en happy hardcore.

Goldband

De vergelijking met Goldband is snel gemaakt. 'We snappen de vergelijking, wij zijn ook drie gasten uit Den Haag en de muziek is een beetje vergelijkbaar', zegt Max. Het is dan ook een hele eer, vinden ze. Maar, ze willen ook hun eigen pad bewandelen. 'We willen laten zien wat wij nog meer zijn en dat we anders zijn', zegt Max.
'We zijn begonnen met rapnummers en daarna meer naar elektronische muziek gegaan met rap er tussendoor. Dat is wat Goldband minder doet', aldus Max. En ze willen er ook niet echt een label op plakken. 'Het is niet echt één genre, we willen alles zo'n beetje proberen', zegt Holty,
Yves: 'Niks is te gek'.
Op 24 februari komt hun nieuwe song 'Ik voel me kut' uit, een week later volgt de videoclip. 'Dat wordt een fucking harde clip, we hebben heel veel zin in die release.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!