Voetbalvereniging BMT in actie voor slachtoffers aardbeving: 'Dit is hartverwarmend'

Murat Ergül, bestuurslid van voetbalvereniging BMT | Den Haag FM
Murat Ergül, bestuurslid van voetbalvereniging BMT | Den Haag FM
DEN HAAG - Bij voetbalvereniging BMT is het deze week een komen en gaan van buurtbewoners die goederen brengen. Omdat er bij de Turks Islamitisch Culturele Stichting aan de Kempstraat geen plaats meer was voor spullen, besloot de Turks-Nederlandse voetbalvereniging hulp aan te bieden.
Na de zware aardbeving in Turkije en Syrië begin deze week stroomde de kleding, dekens en andere hulpgoederen massaal binnen bij de Turks Islamitisch Culturele Stichting aan de Kempstraat. Al snel wordt duidelijk dat er geen plaats meer is voor meer goederen.
Voetbalvereniging BMT schiet te hulp en stelt haar terrein beschikbaar. Al gauw stapelen de dozen zich op in de kleedkamers van de vereniging aan de Melis Stokelaan. Tientallen leden van de voetbalclub helpen mee en ook buurtbewoners schieten te hulp. 'Het geeft een warm gevoel om dit te kunnen doen,' zegt Tuncay Tektas, vrijwilliger namens BMT.

Ruim tweehonderd auto's weggestuurd

Murat Ergül is bestuurslid bij BMT. Hij is trots op zijn vereniging en de manier waarop er met de situatie wordt omgegaan. 'Zowel leden van onze vereniging als ook mensen die in de wijk wonen hebben fantastisch geholpen,' zegt Ergül. 'Alle spullen zijn door de vrijwilligers gesorteerd. We hebben speciale dozen voor spullen voor mannen, vrouwen en kinderen.
'Zelf heb ik ook als verkeersregelaar op moeten treden omdat het heel erg druk was richting ons sportpark. De toestroom was enorm groot. We hebben zelfs mensen moeten wegsturen omdat er gewoonweg geen plaats meer was. Ik denk uiteindelijk wel meer dan tweehonderd auto's.'

Geen spullen meer brengen, wel geld doneren

Inmiddels neemt BMT geen nieuwe goederen meer aan. De vereniging roept wel iedereen op om geld te doneren. Het doel is nu om geld in te zamelen zodat er vrachtwagens met voedsel naar het rampgebied kunnen gaan. Meer informatie over deze actie is te vinden op de website van BMT.
Ben jij bezig met een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbeving? Laat het ons weten via info@denhaagfm.nl. Voor Turkije zijn al grote acties gaande, dus we zijn ook vooral op zoek naar hulpinitiatieven voor Syrië.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!