Drie jongens (14 en 16 jaar) opgepakt voor zware mishandeling op schoolplein Zuidwest

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Opnieuw zijn er jongeren opgepakt voor een vechtpartij op een schoolplein eind december. De drie jongens zijn 14, 16 en 16 jaar oud. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. Een van de verdachten is de jongen die bij de avondwinkel aan de Beresteinlaan werd neergestoken.
In Zuidwest waren eind december meerdere incidenten met twee groepen jongeren. Op 22 december werd er na een schoolfeest gevochten en gestoken in een tram. In beide groepen raakte iemand gewond.
Op 27 december werd 's middags een 13-jarige jongen naar een schoolplein gelokt en zwaar mishandeld. De jongen zocht 's avonds zijn belagers op bij de avondwinkel en stak de toen 15-jarige jongen neer. Hij is inmiddels 16 en ook opgepakt voor de vechtpartij op het schoolplein.

Twaalf arrestaties

Voor de verschillende incidenten zijn nu in totaal twaalf mensen op gepakt, vier zitten er nog vast. Anderen mochten naar huis maar blijven nog wel verdachte. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Voor de vecht- en steekpartij in de tram zijn vier jongens opgepakt, een van 14 en drie van 16 jaar. Voor de vechtpartij op het schoolplein zijn ook vier jongens opgepakt, een van 14 en drie van 16 jaar oud. Drie van hen hoefden niet meer in voorarrest te blijven, maar zijn nog wel verdachte. De vierde zit nog wel vast.
Voor de steekpartij bij de avondwinkel zijn drie jongens (13, 15 en 17) aangehouden en een vrouw van 31. Zij is inmiddels op vrije voeten. De andere jongens blijven nog zeker dertig dagen vastzitten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!