Schrijver Mira Feticu in Het Woordenrijk

Mira Feticu
Mira Feticu © Irwan Droog
DEN HAAG - In Het Woordenrijk komt schrijver Mira Feticu langs met haar nieuwe boek en gedichten. Het poëzieprogramma wordt zondags tussen 13-14 uur vanuit de Centrale Bibliotheek uitgezonden op Den Haag FM.
‘Met geen pen te beschrijven’ en ‘Er geen woorden voor hebben’ zijn twee logische reacties als uit het niets je man ernstig ziek wordt en binnen heel korte tijd overlijdt. Mira Feticu maakte dit afgelopen jaar mee. Lezers van haar columns in weekkrant Den Haag Centraal weten dat Feticu er wel de woorden voor vond en ’t met haar pen hartverscheurend wist te beschrijven. Het boek waar ze al aan bezig was, ‘Geheugen, geschiedenis, beschaving’, heeft ze doorgezet en verschijnt komende week. Het is een ode aan bibliotheken, logischerwijs opgedragen aan haar man, vertaler en boekenverzamelaar André Kom. Mira Feticu zal over dit boek komen vertellen, maar daarnaast ook poëzie voordragen. Gedichten over rouw, want het moet eruit.
Tevens hoor je een actueel gedicht over de aardbeving in Turkije/Syrië door spoken-word-kunstenaar Glodi en komt samensteller Edwin Fagel vooruitblikken op de bundelpresentatie van dichter Martin Kageling.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!