Donaties voor aangereden hondje stromen binnen: 'Ik vind het echt heel bijzonder'

Yin bij de dierenarts | Eigen foto
Yin bij de dierenarts | Eigen foto
DEN HAAG - Binnen twee dagen is er meer dan twee duizend euro opgehaald voor Yin. De 6-jarige hond werd op vrijdagavond tijdens een wandeling overreden door een scooterrijder. Die is doorgereden met als gevolg dat het baasje Madelijn van Tiel de kosten in haar eentje moet dragen. Via een online crowdfunding vraagt ze hulp van andere dierenliefhebbers zodat ze de rekening van de dierenarts kan betalen.
Op vrijdagavond ging het mis toen de Madelijn (41) samen met haar Chinese naakthond een blokje om liep in Loodduinen. Ze stonden op een hondenuitlaatveldje achter woonzorgcentrum Nieuw Berkendael toen er plotseling op hoge snelheid een scooter de bocht om kwam. 'Ik heb hem nog gewaarschuwd omdat hij zo hard reed maar hij reed gewoon door', vertelt ze.
Yin na de operatie in de kliniek
Yin na de operatie in de kliniek
Toen ze bij het dierenziekenhuis aan de Goudenregenstraat aankwamen bleek Yin zijn rechter voorpoot op meerdere plaatsen te hebben gebroken. Hij bleef een nacht ter observatie en kon de volgende ochtend terecht in een kliniek in Bergen op Zoom, waar gespecialiseerde dierenartsen hem geopereerd hebben.

Crowdfunding

Eenmaal thuis op vrijdagavond - terwijl Yin ter observatie bij de dierenarts was - kon Madelijn er niet van slapen. 'Ik deed geen oog dicht en wilde iets doen dus toen heb ik besloten om een crowdfundactie te starten'. De kosten waren inmiddels opgelopen tot 3600 euro, een bedrag dat ze niet klaar had liggen.
Sinds de start van de inzamelingsactie twee dagen geleden is er meer dan 2000 euro gedoneerd. 'Dat vreemden mij zo veel geld geven is echt onvoorstelbaar.' Madelijn is onwijs blij met de steun maar hoopt ook dat de bestuurder het ziet en zich realiseert wat hij heeft veroorzaakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!