'Stem wegwerkzaamheden beter op elkaar af en zorg voor alternatief vervoer bij grote projecten'

File door werkzaamheden op Neherkade
File door werkzaamheden op Neherkade © Den Haag FM
DEN HAAG - Er moet meer worden gedaan om verkeershinder te voorkomen als er wegwerkzaamheden zijn. Daarvoor pleiten de lokale VVD-fracties in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Ook de fractie in de Provinciale Staten pleit voor een goede afstemming van werkzaamheden en omleidingen door gemeenten en wegbeheerders. Daarnaast wil men dat er wordt geïnvesteerd in alternatief vervoer, zoals de fiets en het ov, tijdens de werkzaamheden.
De fracties trekken samen op omdat er in de regio Haaglanden veel werkzaamheden gepland staan. Onder meer op en bij de A44, N44 en de N14 zijn de komende jaren werkzaamheden gepland. Hoewel men het belangrijk vindt dat dit gebeurt zorgt het ook voor hinder en die overlast zou zo klein mogelijk moeten zijn.
Daarom stelt de VVD voor om transferia aan te leggen. Daar kan een auto geparkeerd worden om de reis te vervolgen met ander vervoer. Ook moet het gebruik van de fiets gestimuleerd worden en wil men dat verkeersdoseringsmaatregelen ervoor zorgen dat sluipverkeer wordt voorkomen.
Daarnaast zou er overlegd moeten worden met grote werkgevers in de regio zodat zij medewerkers stimuleren om thuis te werken of op andere tijdstippen aan de slag te gaan. Wat de VVD betreft wordt er ook ingezet op meer openbaar vervoer, daarvoor zou met zowel de NS als de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gesproken moeten worden.
'Hinder kunnen we niet voorkomen, maar wel zo klein mogelijk maken. Dat betekent wel dat we nú al moeten nadenken hoe we dit doen', vindt Jeroen van Dijken, Statenlid in Zuid-Holland.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!