Zeven tieners aangehouden na berovingen op straat in Loosduinen

© Politie.nl
DEN HAAG - Zeven jonge verdachten zijn dinsdagochtend door de politie aangehouden. Ze worden ervan verdacht meerdere straatroven in Loosduinen te hebben gepleegd waarbij ook geweld werd gebruikt. Daarbij waren ze er vooral op uit om de mobiele telefoons van de slachtoffers te stellen. Daarnaast werden ook andere waardevolle spullen gestolen.
De zeven verdachten zijn tussen de 15 en 18 jaar oud en zouden in wisselende samenstellingen mensen op straat hebben beroofd. Daarbij zouden ze hun slachtoffers ook hebben geslagen en met een mes hebben bedreigd.
Zo werd op vrijdag 20 januari iemand beroofd op de Maurice Ravelweg, een week later vond er een beroving plaats op de Albert Termotestraat. Op zaterdag 21 januari is er bij de politie melding gedaan van een poging tot straatroof op de Kraayensteinlaan.

Woningen doorzocht

De tieners zijn dinsdag op verschillende adressen in Den Haag opgepakt. Eerder, op 2 februari, werd al een andere verdachte aangehouden. De recherche doorzoekt ook de woningen van het zevental. Daarbij is al een aantal mobiele telefoons gevonden, onderzoek moet duidelijk maken of deze zijn buitgemaakt bij een straatroof.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!