Gemeente stort alsnog 550.000 euro aan Giro555 voor slachtoffers aardbevingen

© Den Haag FM
DEN HAAG - De gemeente doneert 550.000 euro aan Giro555 van de Samenwerkende Hulporganisaties om daarmee slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen. Dat heeft het college bekendgemaakt.
Het college zegt 'na zorgvuldige afweging' tot het besluit te zijn gekomen om bij te dragen aan Giro555. 'Omdat internationale financiële hulp niet tot de taken van de gemeente behoort.' Vanwege de uitzonderlijke situatie 'met de volle omvang van de ramp' en de grote betrokkenheid van stadsgenoten die direct of indirect door de ramp zijn geraakt heeft voor de gemeente de doorslag gegeven om de donatie te doen.
Ruim een half miljoen euro wordt overgemaakt voor noodhulp aan de slachtoffers. Andere groten steden als Amsterdam en Rotterdam besloten eerder al om 1 euro per inwoner te doneren aan het goede doel. Eerder gaf Den Haag nog aan geen bijdrage te leveren aan het goede doel.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!