Je oude diesel inleveren voor geld kan nog tot eind maart: gemeente verhoogt de subsidie

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © PXHere
DEN HAAG - Afgelopen jaar zijn er 540 dieselvoertuigen ingeleverd in ruil voor geld. Omdat de actie volgens de gemeente zo'n succes is, wordt de subsidie verhoogd met 250.000 euro. 'Ik ben blij dat we de subsidie tot 31 maart kunnen voortzetten', zegt wethouder duurzaamheid Arjen Kapteijns (GroenLinks).
Om de luchtkwaliteit in Den Haag te verbeteren is de subsidieregeling voor oude diesels bedacht. Je kan je (bestel)auto, brom- en snorfiets laten demonteren en omruilen. Daarvoor krijg je dan een tegoed. Dat kan je besteden aan reizen met het openbaar vervoer of deelvoertuig, of het kopen van een fiets of elektrische (brom- of snor)fiets.
Voor het omruilen van verschillende voertuigen zijn de tegoeden als volgt:
  • brom- of snorfiets/brom- of snorscooter: € 400 (houders Ooievaarspas: € 750)
  • diesel personenauto: € 1.000 (houders Ooievaarspas: € 1.200)
  • diesel bestelauto: € 1.500 (voor ondernemers)

Schonere lucht

'In 2022 zijn met deze subsidie al 540 dieselvoertuigen van de weg gehaald. Dat is goed nieuws voor iedereen die hierdoor een elektrische (brom)fiets kan aanschaffen, de luchtkwaliteit van Den Haag én voor het klimaat', zegt de wethouder.
De gemeente wil minder dieselvoertuigen en brom- en snorfietsen in de stad om zo de lucht in de stad schoner maken en stikstofuitstoot te verlagen. Daarom wordt er nu ook gekeken naar een zero emissie-zone voor de kust. Voor het centrum komt er in 2025 een zero emissiezone.
Meer weten over de regeling? Informatie vind je op deze site van de gemeente Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!