Politie waarschuwt doorrijders poller Escamplaan: 'Er zal gehandhaafd worden'

© politie Zuiderpark
DEN HAAG - De politie waarschuwt automobilisten die doorrijden bij de poller op de Escamplaan dat zo'n actie een boete kan opleveren. De paaltjes werden halverwege januari uitgezet omdat er inmiddels al 54 auto's op zijn geknald.
Dat betekent volgens de politie niet dat je door mag rijden op de Escamplaan, het blijft een busbaan. 'Bij een overtreding zal er gehandhaafd worden', schrijft politie Zuiderpark op Twitter. Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen hoeveel boetes er tot nu toe zijn uitgedeeld bij de poller.
De pollers naast het HagaZiekenhuis werden in de zomer van 2021 geplaatst. Er werd een busbaan gemaakt, waar bussen en hulpdiensten door mogen. Maar niet iedereen begreep de nieuwe verkeerssituatie. Automobilisten reden achter bussen of ambulances aan en kwamen dan klem te zitten op de poller. In totaal zijn er zeker 54 auto's op gebotst.

Extra borden, verkeersregelaars en een groene busbaan

De gemeente besloot extra verkeersborden neer te zetten en er kwamen verkeersregelaars te staan die automobilisten waarschuwden. Ook werd de busbaan groen geschilderd, om mensen te waarschuwen. Maar alle maatregelen bleken niet genoeg. Daarom zijn de pollers halverwege januari uitgezet. Het is niet bekend wanneer ze weer worden ingeschakeld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!