Man opgepakt voor verduisteren geld van Haagse VvE's: 'Opvallende en verdachte transacties'

© Pixabay
DEN HAAG - Voor het verduisteren van ongeveer honderd Verenigingen van Eigenaars (VvE's) in onder meer Den Haag, Rotterdam, Rijswijk en Leiden is maandag een verdachte aangehouden. Een 48-jarige man uit Hazerswoude wordt verdacht van het wegsluizen van meer dan 100.000 euro. De getroffen VvE's zouden mogelijk nog niet allemaal op de hoogte zijn van de oplichting.
De verdachte heeft een bedrijf in Wateringen, die onderneming verzorgt het beheer voor VvE's. De politie kwam de verduistering op het spoor na meldingen van 'opvallende en verdachte transacties van VvE’s'. Hoewel de schade nog niet volledig in kaart is gebracht wordt vermoedt dat het gaat om meer dan 100.000 euro.
Uit het onderzoek is gebleken dat de meeste betrokken VvE's geen inzicht hebben in hun bankrekening, ook staan niet de juiste bestuurders of het goede postadres geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. De politie adviseert die gegevens te controleren en transacties in de gaten te houden.

Instructies

De betrokken VvE's, in verschillende gemeenten, zijn volgens de politie mogelijk nog niet bewust van het feit dat er geld ontvreemd is en krijgen een brief met instructies.
De verdachte is onder strikte voorwaarden weer vrijgelaten, maar hij wordt nog wel gezien als verdachte. Het onderzoek loopt nog.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!