Bewoners van dak en balkon gered bij brand in Spoorwijk

Bewoners gered bij brand in Spoorwijk
Bewoners gered bij brand in Spoorwijk © Regio15
DEN HAAG - In de Hasebroekstraat in Spoorwijk woedde woensdagmiddag enige tijd brand de meterkast van het portiek. Meerdere omwonenden zijn van het dak en een balkon gered met een hoogwerker, omdat er veel rook hing in het trapgat. Negen mensen zijn in de ambulance gecontroleerd vanwege het inademen van rook. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht.
De melding kwam rond 15.45 uur binnen bij de hulpdiensten. Eerder vandaag was de brandweer ook al in de woning geweest vanwege wateroverlast en een klein brandje. Mogelijk hebben de situaties met elkaar te maken, maar dat wordt nog uitgezocht.
Rond 17.15 uur meldde de brandweer dat de brand uit is. 'Op dit moment worden alle betrokken woningen gecontroleerd op de aanwezigheid van schadelijke stoffen en vervolgens geventileerd.'
De gemeente en stichting Salvage kijken na controle door de brandweer welke bewoners weer naar hun eigen woning terug kunnen. Voor de omwonenden wordt opvang geregeld. Hoe de brand kon ontstaan is nog niet bekend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!