Veiliger, groener en meer terrassen: Boekhorststraat wordt komende maanden aangepakt

Impressie nieuwe Boekhorststraat | Afbeelding: gemeente Den Haag
Impressie nieuwe Boekhorststraat | Afbeelding: gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Boekhorststraat gaat de komende maanden op de schop. De straat in de binnenstad wordt groener en er komt meer ruimte voor fietsers. De werkzaamheden beginnen aanstaande maandag 20 februari en duren tot begin juni.
De straat wordt in fases aangepakt, waardoor winkels nog bereikbaar blijven. De Boekhorststraat wordt breder gemaakt waardoor fietsers meer ruimte krijgen, er worden 23 bomen geplant op de parkeerstrook en er komt een klimaattuin bij de kruising Nieuwe Molstraat/Hamerstraat.
In 2019 is er begonnen met een ontwerp voor de herinrichting, om de straat mooier, aantrekkelijker en veiliger te maken. Zo'n veertig ondernemers en bewoners hebben verbeteringen bedacht voor het ontwerp.

Minder parkeerplaatsen

Het gaat flink wat veranderen in de straat. Zo komen er minder parkeerplaatsen, nu zijn het er nog 56, maar dat worden er 32. Zes daarvan zijn bedoeld als laad- en loszone. Ook komen er drie gehandicaptenparkeerplaatsen.
Waar eerst parkeerplekken waren komen nu terrassen, maximaal acht plekken worden tussen maart en oktober een terras. Horecaondernemers kunnen daarvoor een aanvraag indienen bij de gemeente. Ook komt er meer groen in de groenvakken.

Veiliger

De straat wordt ook veiliger gemaakt, zo komen er vijf extra verkeersdrempels. Ook wordt de straat breder gemaakt, zodat fietsers in beide richtingen veilig kunnen fietsen. En er komen fietsnietjes. De straatverlichting wordt beter, zodat er meer licht komt in de straat.

Planning

De werkzaamheden beginnen 20 februari en duren tot 2 juni. Dit is de planning voor de werkzaamheden:
  • Boekhorststraat tussen Prinsegracht en Herderinnestraat: 20 februari t/m 21 april
  • Boekhorststraat tussen Herderinnestraat en Hamerstraat: 27 februari t/m 21 april
  • Boekhorststraat tussen Hamerstraat en Zuidwal: 06 maart t/m 21 april
  • Kruising Boekhorststraat/Herderstraat: 01 mei t/m 12 mei
  • Kruising Boekhorststraat/Nieuwe Molstraat: 15 mei t/m 02 juni

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!