Duizenden boompjes en stekjes af te halen bij groene drive-through Binckhorst

© Eslin Cohen Stuart
DEN HAAG - Duizenden boompjes en struiken zijn dit weekend gratis af te halen bij een drive-through op de Binckhorst. Het zijn zaailingen en stekken die in de natuur groeiden op plekken waar ze niet groot konden worden.
De duizenden boompjes zijn geoogst door vrijwilligers, bijvoorbeeld in de duinen van Dunea in Wassenaar, buitenplaats Arendsdorp of bij de Uithof. 'Iedere boom maakt honderden zaailingen die om allerlei redenen verwijderd worden. Door deze met vrijwilligers uit te trekken, scheppen of ze te stekken kunnen we versneld meer boompjes en struiken planten voor een groener Den Haag.'
De boompjes zijn naar de 'bomenhub' op de Binckhorst gebracht, een samenwerking van Meer Bomen Nu en I'M BINCK. Het gaat om zaailingen en stukken tussen de 50 en 200 cm hoog. 'Elke sliet, stek en zaailing heeft de potentie een nieuwe mooi boom te worden.'

1000 planten op de Binckhorst

Dat is ook op de Binckhorst al gebeurd. Daar zijn binnen een jaar meer dan 1000 planten neergezet en geplant. 'Een geweldige transformatie van deze eerder braakliggende locatie', zegt bestuurslid Sabrina Lindemann van I'M BINCK.
De drive-through vindt voor de tweede keer plaats. Als jij ook een boompje wil halen kan dat 19 februari tussen 12.30 en 15.30 uur op de Castorstraat 4. Aanmelden moet wel bij Meer Bomen Nu.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!