Maatregelen tegen criminele bedrijven in Jan Luykenlaan en de Van Baerlestraat in Moerwijk

© Bermix Studio (Unsplash)
DEN HAAG - Ondernemers van bijvoorbeeld de supermarkt, schoonheidssalon of autogarage in de Jan Luykenlaan en de Van Baerlestraat in Moerwijk moeten bij de gemeente een vergunning aanvragen voor hun bedrijf. Zo komt er beter toezicht op overtredingen en misstanden. Op die manier probeert de gemeente criminelen tegen te houden die winkels gebruiken om bijvoorbeeld geld wit te wassen.
Bijna 45 ondernemers, uitgezonderd van de horeca, moeten vanaf nu een vergunning aanvragen. Ondernemers hoeven niet te betalen voor de vergunning en kunnen hulp krijgen bij de aanvraag.
De aanvragen worden beoordeeld op basis van advies van de politie en er wordt gekeken naar de eerlijkheid van de ondernemers en de financiering. Zo wil de gemeente de wijk beter en leefbaarder maken. 'Met de vergunningsplicht voor ondernemers wordt het moeilijker voor criminelen daar gevestigd te blijven of zich in de toekomst te vestigen', aldus de gemeente.

Buurt veiliger maken

De vergunningplicht is onderdeel van een groter plan voor dit gebied in Moerwijk. Zo is er al enige tijd een buurtkamer geopend waar bewoners terechtkunnen voor vragen over zorg, armoede of werk. En er is een locatie voor jongeren bijgekomen.
De Jan Luykenlaan en Van Baerlestraat zijn ook onderdeel van het Nationaal Programma Den Haag Zuidwest voor een veiligere en mooiere omgeving voor bewoners en ondernemers.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!