Street artist JAWGEM te gast in Drijfveer

Eigen foto
Eigen foto
DEN HAAG - Vandaag te gast in 'Drijfveer' is stadsverbinder en street artist Jochem van Aller (1989), ook wel bekend als JAWGEM.
JAWGEM maakt indrukwekkende muur- en raamschilderingen in de stad met een cynische doch optimistische ondertoon. Denk aan de opvallende muurschildering op de hoek van de Beresteinlaan en Erasmusweg in Bouwlust en de kleurrijke wand aan de rechterkant van De Pier in Scheveningen.
Geïnspireerd door mode, pop cultuur, comics en actie figuren verwerkt hij op komische wijze een maatschappelijke boodschap in zijn street art. Hierdoor valt hij bij zowel kinderen als volwassenen op.

Mentale gezondheid

Jochem van Aller stipt als JAWGEM thema's aan zoals mentale gezondheid en omgang met social media. Zijn kunst is voor hem een afspiegeling van hoe hij tegen dingen aankijkt en met succes: inmiddels maakt JAWGEM niet alleen meer werken voor lokale opdrachtgevers zoals Amare, het PAARD en het Theater aan het Spui, maar ook voor internationale bedrijven zoals Vans Europe, Redbull en Foodlocker.
In Den Haag wordt JAWGEM gerepresenteerd door de Galerie Den Haag op het Noordeinde, waar een deel van zijn kunst wordt verkocht.
Benieuwd naar wat Jochem van Aller persoonlijk drijft om street art te maken? Laat je inspireren, iedere vrijdagmiddag, van 16.00 tot 17.00 uur op 92.0 op Den Haag FM, live vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!