Cabaretier Patrick Nederkoorn over zijn nieuwe voorstelling Hoogtij in het radioprogramma Kunstlicht

© Nico Brons
DEN HAAG - Patrick Nederkoorn (1983) studeerde politicologie en theologie, en ging daarna naar de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. Als cabaretier werd hij genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop en won) de Annie M.G. Schmidtprijs met het lied 'Die geur'.
Hoogtij is de nieuwste cabaretvoorstelling van Patrick Nederkoorn en gaat over klimaatverandering met de vraag: wanneer komen wij mensen eindelijk in actie?
'Enkele jaren geleden las ik in een Duitse krant een artikel over de "aanstaande onthollandisering van de aarde". Er stond: als maar de helft van alle prognoses over klimaatverandering klopt, dan is het niet de vraag of, maar maar de vraag wanneer Nederland onder de zeespiegel verdwijnt. En wat moeten wij dan?, zegt hij in het radioprogramma Kunstlicht.
Dit artikel vormde het beginpunt van deze voorstelling. Na een try-out periode die in Pepijn begon, speelde Patrick zijn voorstelling in Duitsland en binnenkort ook in Diligentia. In Kunstlicht vertelt Patrick over zijn voorstelling en het Duitse avontuur.
Elke zondag tussen 12.00 en 13.00 uur word je in Kunstlicht door Thom Ferwerda bijgepraat over actuele ontwikkelingen in Den Haag op het gebied van kunst en cultuur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!