Fans ADO Den Haag dit seizoen niet welkom in Den Bosch

ADO - Excelsior
ADO - Excelsior © Den Haag FM
DEN HAAG - Supporters van ADO Den Haag zijn dit seizoen niet welkom bij de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. De Bossche vierhoek - de burgemeester, het Openbaar Ministerie, de politie en FC Den Bosch - hebben dat besluit genomen omdat 'een deel van de supporters op gespannen voet leeft met elkaar'. Ook fans van Willem II zijn niet welkom.
'Voetbalwedstrijden horen plaats te vinden in een veilige omgeving en sportieve sfeer. Dit wordt beïnvloed door verschillende organisatie- en veiligheidsmaatregelen en door het gedrag van supporters. De partijen concluderen dat het toelaten van uitpubliek van genoemde clubs daarvoor op dit moment een te groot risico vormt', zo luidt de gedeelde visie.
Het Keuken Kampioen Divisie-duel FC Den Bosch - ADO Den Haag wordt op zondag 26 februari gespeeld. FC Den Bosch - Willem II staat op 2 april op het programma.

In de toekomst weer welkom heten

'De intentie is om supporters van ADO Den Haag en Willem II in de toekomst weer van harte welkom te heten in de Brabantse hoofdstad en in de thuishaven van FC Den Bosch', aldus de nummer 16 van de eerste divisie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!