Wijken met lage energielabels krijgen extra hulp met verduurzamen van huizen

© Justin Lim (Unsplash)
DEN HAAG - De gemeente Den Haag wil subsidies voor het verduurzamen van woningen gerichter gaan inzetten op wijken waarin veel woningen met lage energielabels zijn. Vanaf 1 april zet de gemeente daarom in op begeleiding bij het aanvragen van deze subsidies.
Subsidies vanuit de overheid voor verduurzaming van woningen zijn sinds 1 januari dit jaar uitgebreid. Het is daarom voor de gemeente Den Haag mogelijk om dit subsidiegeld gerichter in te gaan zetten, in wijken met een hoog percentage van woningen met de laagste energielabels: E, F of G.
Er zijn meerdere opties mogelijk met de subsidie. Het geld is vooral bedoeld voor huiseigenaren die zelf over hun huis beslissen. Maar er is ook geld beschikbaar voor huurders, voor bijvoorbeeld koken op schone energie. Die regeling loopt via de woningbouwcorporatie.
Geld komt terecht waar het het hardste nodig is
'Ik ben erg blij met deze aanpassing van onze regeling. Op deze manier zorgen we ervoor dat het subsidiegeld voor verduurzaming terechtkomt waar het het hardste nodig is. We streven ernaar om 10.000 woningen per jaar te isoleren en dit gaat helpen om dit waar te maken', zegt Arjen Kapteijns (GroenLinks), wethouder duurzaamheid.

Extra adviseurs

Extra adviseurs worden ingezet om ervoor te zorgen dat bewoners de nieuwe subsidies weten te vinden. Zij zullen de bewoners in de stad actief op gaan zoeken om ze te helpen. Ook ooievaarspashouders zullen met de nieuwe regeling voor extra subsidie in aanmerking blijven komen.
De nieuwe aanpak gaat vanaf 1 april in. Om de financiële drempel voor mensen die in duurzaamheid willen investeren weg te nemen wil de gemeente subsidies vooraf uit gaan betalen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!