Shishalounge gesloten, torenhoge huur en drugsdealer opgepakt bij grote controle Haagse Hout

© gemeente Den Haag
DEN HAAG - Bij een grote handhavingsactie in Haagse Hout is donderdag een shishalounge gesloten, werd een drugsdealer opgepakt en ontdekten controleurs een huurder die maar liefst 3.250 euro per maand huur betaalt. Een bestuurder reed zonder rijbewijs in een auto die niet verzekerd was en geen geldige APK had.
In Mariahoeve en Bezuidenhout werd er flink gecontroleerd door onder andere de politie, brandweer, gemeente, HTM en de Belastingdienst. Rond Den Haag Centraal en station Laan van NOI is er sprake van winkel- en fietsendiefstal en overlast van mensen die bedelen en buiten slapen.
Rond Den Haag Centraal zijn 20 bekeuringen uitgedeeld, waaronder ook een aantal voor wildplassen. Tijdens een parkeercontrole is gecontroleerd op verkeerd parkeren. Met name geparkeerde auto's op hoeken en stoepen, leveren gevaarlijke situaties op. Er werden 25 boetes uitgeschreven en tien auto's kregen een wielklem.

Horecacontrole

In totaal werden er veertien horecazaken gecontroleerd op misstanden. Een shishalounge werd meteen verzegeld, omdat er een te hoge concentratie koolmonoxide werd gemeten. Dat is gevaarlijk en daarom moet de ondernemer daar wat aan doen. De zaak mag weer open als de eigenaar de boel heeft aangepast.
In andere horeca werd vier kilo aan spullen gevonden waarover geen accijns was betaald en er werden illegale medicijnen, snus en een kapmes ontdekt. Ook waren vergunningen niet in orde. De NVWA, die let op hygiëne, zag dat dat ook op een aantal plekken niet in orde was.

29 bolletjes drugs

Tijdens de handhavingscontrole werd er ook een drugsdealer aangehouden. Hij had 29 bolletjes harddrugs bij zich. Zijn auto en geld zijn in beslag genomen.
Ook de Haagse Pandbrigade deed een controle. Bij vier woningen was er sprake van illegale kamerverhuur. Ook bleken mensen illegaal ingeschreven. Bij zes woningen was er sprake van veel te hoge huur, één huurder betaalde zelfs 3.250 euro per maand. Bij negen huurhuizen zijn problemen ontdekt, zoals het ontbreken van een brandblusser.

Auto onverzekerd en geen rijbewijs

De politie hield een verkeerscontrole waarbij zo'n 60 voertuigen zijn gecontroleerd. Eén bestuurder negeerde het stopteken van een agent en weigerde mee te werken. De politie gebruikte een taser en pepperspray om de persoon aan te houden.
In totaal werden er 42 bekeuringen uitgedeeld. Een van de auto's had teveel schade, dat betekent dat de auto opnieuw gekeurd moet worden voordat die weer de weg op mag. Eén bestuurder maakte het wel heel bont, die reed in een auto die niet verzekerd was en die al een jaar geen geldige APK had. De automobilist had ook al twee jaar geen geldig rijbewijs meer.
© gemeente Den Haag
Drie andere bestuurders kregen een boete van 4.400 euro voor het vervoeren van spullen waarvoor een vergunning nodig is, bijvoorbeeld omdat het heel zwaar is. Wat het voor producten waren is niet bekendgemaakt.

Bijna 4 ton aan openstaande belastingen

Tijdens de verkeerscontrole werd er ook gecontroleerd of mensen hun belasting wel hadden betaald. Bij 23 voertuigen werd onderzocht of er belasting was betaalt. In totaal werd er bijna 397.000 euro aan openstaande schulden gevonden. 25.523 euro werd meteen betaald. Vier automobilisten moesten hun auto inleveren.
Het team van de gemeentelijke belastingen zette tien auto's klem, in totaal goed voor 28.000 euro. Drie chauffeurs kregen van de inspectie een waarschuwing omdat ze zich niet goed aan de rusttijden hielden.
In het openbaar vervoer werden 157 boetes van 56 euro uitgedeeld voor zwartrijden. Zeven mensen konden meteen betalen, waardoor de boete een tientje goedkoper is.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!