Glodi & Jonge Stadsdichter in Het Woordenrijk

Chelsy Valentina
Chelsy Valentina © Henriëtte Guest, Literatuurmuseum
DEN HAAG - In Het Woordenrijk aandacht voor de nieuwe Jonge Stadsdichter en voor Black History Month. Het poëzieprogramma is zondag tussen 13-14 uur te horen op Den Haag FM.
Door het winnen van de scholierenwedstrijd eind januari is Chelsy Valentina komend jaar de nieuwe Jonge Stadsdichter van Den Haag. De Jonge Stadsdichter is een initiatief van de Gemeente, de Bibliotheek, het Literatuurmuseum en Huis van Gedichten. Het winnend gedicht van Chelsy is een soort reis door de stad waar ze haar eigen gevoel voor Den Haag in heeft verwerkt. Zondag is ze te gast om te praten over haar eerste ervaringen als Stadsdichter en over wat ze voor plannen heeft. Tevens draagt ze haar poëzie voor.
Glodi Mbwete is muzikant en spoken word dichter en treedt geregeld op, zoals bij Het Zwart Schaap en als poetisch dichter bij Bob Staat Op op Den Haag FM. Samen met Nomi Winkelhorst organiseert hij een Spoken Word-avond in het kader van Black History Month in West (voormalige USA-Ambassade). Beiden zijn ze te gast om te spreken over het hoe, wat en waarom van deze avond en tevens zal Glodi poëzie voordragen.
Tussendoor hoor je muziek en de literaire agenda voor de komende week voor de Haagse regio.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 13 tot 14 uur. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen en wordt tegenwoordig gepresenteerd door Adrienne van de Nieuwegiessen en Ricco van Nierop.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!