Voetbalvereniging BMT haalt 75.000 euro op met benefietwedstrijd voor slachtoffers aardbeving

De teams die de benefietwedstrijd speelden bij BMT
De teams die de benefietwedstrijd speelden bij BMT © Buse Yilmaz fotografie
DEN HAAG - Een benefietwedstrijd bij voetbalclub BMT heeft zondag zo'n 75.000 euro opgeleverd voor de slachtoffers van de aardbeving. Bij de club in Moerwijk werd een voetbalwedstrijd gespeeld tussen oud-profvoetballers (FC De Rebellen) en bekende YouTubers en TikTokkers (All Stars), Dick Jol was de scheidsrechter. FC De Rebellen won met 7-5.
Het was een indrukwekkende dag bij de voetbalvereniging. 'Het is heel goed gegaan. De sfeer was emotioneel, ik heb veel traantjes gezien', zegt Melih Çeltik, voorzitter van de club. Het geld wordt gestort naar de Turkse hulporganisatie AFAD.
Naast de kaartverkoop is er ook geld opgehaald bij de verschillende eetkraampjes. 'Die waren gedoneerd, dus alle opbrengsten van broodjes en patat kwamen er ook bij.' Daarnaast worden er nog tenues van profvoetballers geveild. 'We hebben zeker al twintig tenues. Alles moet goed worden geregeld op de site.' Ergens komende dagen willen ze met de veilig beginnen. 'We hopen daarmee ook weer geld op te halen.'

'Iedereen bedankt'

Melih had van tevoren niet verwacht dat het zo'n succes zou worden. 'Je gaat wel brainstormen, met de tickets haal je sowieso al 25.000 euro op. Maar het was kort dag, we hebben dit in vijf dagen gerealiseerd. Ik wil dan ook iedereen bedanken, de vrijwilligers, de organisatie en natuurlijk de spelers.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!