Toko Ming Kee gaat dicht en wordt restaurant: 'Een nieuw jasje'

Eigen foto
Eigen foto
DEN HAAG - De toko Ming Kee aan de Gedempte Gracht gaat sluiten. In plaats daarvan komt er een restaurant, vertelt Wendy Au van het familiebedrijf. 'Ming Kee blijft wel, maar in een nieuw jasje', zegt ze in Bob Staat Op.
De toko bestaat inmiddels al veertig jaar en is een begrip in de binnenstad. 'Mijn ouders zijn er ooit begonnen als toko.' Maar het verkopen van de Aziatische producten is de laatste jaren erg veranderd, zegt Wendy.
'We hebben veel concurrentie gekregen. We waren blij dat we tijdens corona open konden blijven, maar hebben het Indonesische eten ook uitgebreid en dat loopt goed.'
Het restaurantgedeelte
Het restaurantgedeelte © Den Haag FM

Verbouwen

Wendy en haar zusje, die nu de zaak runnen, willen dat uitbreiden en daarom gaan ze verbouwen. 'We hebben gekozen om de toko met de producten te minderen.' 'We willen het wat meer trendy maken zodat mensen langer kunnen zitten en genieten.'
De klanten vinden het jammer, maar ze begrijpen het wel, vertelt Wendy. 'Ze vinden het eten nu ook wel heel leuk en aantrekkelijk.' In april begint de verbouwing. Wendy hoopt dat haar zaak voor de zomer weer open is.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!