Nieuwe technologie moet daders racistische spreekkoren bij ADO opsporen

ADO - Excelsior
ADO - Excelsior © Den Haag FM
DEN HAAG - Een pilot om racistische en discriminerende spreekkoren in stadions tegen te gaan met slimme technologie wordt onder meer uitgebreid naar ADO Den Haag. Het doel van dit project is dat aanstichters van de spreekkoren sneller worden herkend.
Eerder schoten de beschikbare videobeelden in combinatie met geluidsopnames vaak tekort als bewijsmateriaal. Daders van racistische en discriminerende spreekkoren gingen op die manier vrijuit. De pilot is onderdeel van 'Ons Voetbal Is Van iedereen', dit is de campagne van de Rijksoverheid, KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie tegen racisme en discriminatie in het voetbal.
De technologie in kwaliteit van audio en beeld wordt doorontwikkeld en het wordt gebruiksvriendelijker, zodat het optimaal benut kan worden en ook makkelijker in andere stadions gebruikt kan worden. De looptijd van het project bij ADO Den Haag is tot eind december 2023.

Positieve sportcultuur

De pilot startte afgelopen zomer in de stadions van Feyenoord, PSV en PEC Zwolle. Nu komt dus ook ook ADO Den Haag erbij, en FC Utrecht. De vier projecten van de campagne voldoen aan de Nederlandse privacy wet- en regelgeving en moeten zorgen voor een positievere sportcultuur in voetbalstadions.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!