Snackcar De Vrijheid na bijna twee jaar weer open: 'Ik heb het echt heel erg gemist!'

Astrid van Brugge en Mohamed el Morabit van Snackcar De Vrijheid
Astrid van Brugge en Mohamed el Morabit van Snackcar De Vrijheid
DEN HAAG - Bijna twee jaar na de sluiting van snackcar De Vrijheid is de iconische cafetaria boven de A12 in Den Haag weer geopend. Volgens eigenaar Cengiz Arslan was een personeelstekort de reden van de lange sluiting.
Het vorige pand op de Bezuidenhoutseweg werd in mei 2021 met de grond gelijk gemaakt voor een rigoureuze verbouwing. Na 36 jaar verscheen er een nieuwe, moderner gebouw, maar de opening van de snackcar liet lang op zich wachten. 'Het was de bedoeling om al eerder open te gaan, maar door een aantal omstandigheden zijn wij veel later open gegaan dan gepland,' laat eigenaar Arslan weten. Voornamelijk een tekort aan personeel zorgde er volgens de eigenaar voor dat de heropening op zich liet wachten.
Nu De Vrijheid sinds anderhalve week weer open is weten de bezoekers de snackcar als vanzelfsprekend weer te vinden. 'Al sinds het nieuwe gebouw er stond keek ik dagelijks of er al licht brandde, maar heel lang was dat niet zo. Nu gelukkig wel', zegt een bezoeker die een hap van zijn broodje neemt. 'Het heeft lang geduurd. Nog langer dan de coronacrisis. Ik vind het heel raar, want de nieuwe tent staat er al heel lang. Ik heb dit echt enorm gemist. Er is namelijk geen één tent in Den Haag waar het broodje kipschnitzel met katjangsaus zo lekker is als hier.'

Broodje kipschnitzel met katjangsaus

Een gebrek aan klanten heeft de snackcar in ieder geval niet. Het is een komen en gaan van mensen die met een glimlach de snackcar binnen wandelen. 'Fijn dat jullie er weer zijn', zegt een man die binnen komt lopen. 'Is jullie broodje kipschnitzel nog steeds hetzelfde?' Het antwoord van medewerker Mohamed el Morabit is volmondig: 'Ja'.

Openingstijden gewijzigd

Het nieuwe pand moet nog wel even ingewijd worden. Oud-eigenaresse Astrid van Brugge, die nog steeds als medewerker werkzaam is bij De Vrijheid, moet haar draai nog even vinden. 'Het is heel mooi geworden, maar het is nog wel even wennen. Ook de openingstijden van De Vrijheid zijn iets aangepast. De snackcar is geopend tussen tien uur 's ochtends en vijf uur 's nachts.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!