Theater, dans en workshops: KrokusKabaal zorgt voor cultureel vermaak in voorjaarsvakantie

DEN HAAG - De voorjaarsvakantie begint zaterdag weer en dat betekent dat het jeugd- en kunstfestival KrokusKabaal weer te vinden is in Den Haag. Zeven dagen lang zijn er (van 25 februari tot en met 3 maart) op de locaties van de cultuurankers theater- en dansvoorstellingen en workshops speciaal voor kinderen van zes maanden tot 12 jaar oud.
Het rondreizende theaterfestival heeft dit jaar het thema 'Wat is Raar?!'. Bij een van de cultuurankers in de stad kan je een knutselpakket halen om het raarste monster te maken dat je kan verzinnen. Door deze, op de raarste plek, te fotograferen en die foto te posten met de hashtag #raarkrokuskabaal zijn verschillende prijzen te winnen. Ook kunnen kinderen een zogenoemde rare look krijgen: 'Je kunt namelijk ter plekke jouw haar raar laten doen, of een rare karikatuur van jezelf laten maken'.
Door de hele week zijn er verschillende voorstellingen en workshops. Zo is er de voorstelling 'Bliep Bliep' van theatergroep Dender. Die voorstelling gaat over een robot die alles voor je doet, zelf voor je zelf weet wat je wil doen. Uitzetten lijkt problematisch, want waar is de knop om hem te stoppen? Ook wordt er gezongen met het theatraal duo Zee & Haven, zij spelen oudhollandse kinderliedjes in een nieuw jasje, denk aan 'klein zigeunermeisje' en 'de mosselman'. Een volledig overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van KrokusKabaal.
De activiteiten zijn in de voorjaarsvakantie te vinden in de cultuurankers: Theater Dakota, Theater De Vaillant, Laaktheater, Podium NOORD, Muzee Scheveningen, De Nieuwe Regentes, bibliotheek Leidschenveen-Ypenburg en bibliotheek Loosduinen-Nieuw Waldeck. Toegangsprijzen variëren tussen de 3 en 5 euro, bij de bibliotheken is de toegang gratis.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!