Voor één dag kinderarbeid in sweatshop op Korte Poten

Kinderen aan het werk in de tijdelijke sweatshop
Kinderen aan het werk in de tijdelijke sweatshop
DEN HAAG - Voor één dag is er vandaag een pop-up store te vinden aan de Korte Poten waar kinderen in een workshop leren hoe ze een sweater maken. De 'sweatshop' is een initiatief om te laten zien in wat voor slechte omstandigheden kinderen in ontwikkelingslanden werken. 'We wilden het dichterbij brengen om aan mensen te laten zien in wat soort omstandigheden de kleding gemaakt wordt', vertelt Manon Wolfkamp van IVOD in Bob Staat Op.
In de zaak aan de Korte Poten 21 kunnen kinderen leren hoe ze een trui bedrukken met een zeefdruk. De organisatie vraagt als tegenpresentatie om een foto van jezelf met de sweater te posten op sociale media. Daarmee wil ze aan zoveel mogelijk mensen laten zien hoe er door kinderen gewerkt wordt in ontwikkelingslanden. 'Heel veel mensen hebben niet door hoe het gemaakt wordt.'
In de Tweede Kamer wordt tegelijkertijd gesproken over een nieuwe wet die ondernemers ertoe moet aanzetten om het productieproces beter in de gaten te houden. Als verkoper van producten zouden ze geen zaken moeten doen met sweatshops en juist zorg moeten hebben voor een eerlijke behandeling van personeel in het hele productieproces.

Extra aandacht wetsbehandeling

Met het delen van de foto's van de in Den Haag gemaakte producten op sociale media hoopt het IVOD, een organisatie die zich inzet voor duurzaam ondernemen, dat er extra aandacht is voor de wetsbehandeling. 'Het is jammer dat Den Haag dit niet beter aanpakt, dus wij willen hier een beetje extra druk bij geven.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!