Huisarts neergestoken bij steekpartij: 'Hij ligt op intensive care'

© Regio15
DEN HAAG - Het slachtoffer van de steekpartij in de Haagse huisartsenpraktijk is een waarnemend huisarts. Hij ligt in het ziekenhuis op de intensive care. Dat meldt een woordvoerder van Hadoks, een organisatie van huisartsen in de regio Haaglanden, die namens de praktijk het woord voert.
De huisarts werd dinsdagochtend rond 10.30 uur neergestoken in de praktijk van Zuiderpark Huisartsen aan de Apeldoornselaan. De verdachte - een 38-jarige man uit Den Haag - werd daarna aangehouden door omstanders.
'We zijn enorm geschrokken door dit geweldsincident', reageert de woordvoerder van Hadoks. In verband met het onderzoek kan ze niets zeggen over de toedracht van de steekpartij. 'Het heeft veel impact, in eerste instantie op het slachtoffer en zijn familie, maar ook op de medewerkers van de praktijk.'

'Dit raakt ons ontzettend'

Ook de Landelijke Vereniging (LHV) is aangeslagen door het nieuws. 'Dit raakt ons ontzettend', zegt een woordvoerder van de LHV. 'Wij vinden het vreselijk dat zoiets gebeurt. Dit heeft grote impact op de praktijk en de medewerkers. We leven met hen mee.'
De verdachte zit nog vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De praktijk was dinsdag gesloten, maar is woensdag weer geopend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!